Santoro-Llodra en Paes-Zimonjic in dubbelfinale ATP Masters

Het Franse duo Fabrice Santoro/Mickaël Llodra en het Indisch/Servo-Montenegrijns koppel Leander Paes/Nenad Zimonjic spelen zondag op de ATP Masters Cup in Shanghai de dubbelfinale.

Belga

Santoro en Llodra haalden het zaterdga in de halve finales in twee sets van de Amerikaanse tweeling Bob en Mike Bryan: 6-3 en 7-6 (9/7). De Bryans zijn de nummer één van de wereld in het dubbelspel. In de andere halve eindstrijd wonnen Paes en Zimonjic met 6-3 en 6-4 van de Zimbabwanen Wayne Black en Kevin Ullyett.

Fabrice Santoro en Mickaël Llodra spelen in Shanghai voor de laatste keer samen. Het duo won twee keer de Australian Open (2003 en 2004) en stond één keer in de finale op Roland Garros (2004). In die finale werden ze toen verslagen door Xavier Malisse en Olivier Rochus. Llodra wil zich volgend seizoen meer gaan toeleggen op het enkelspel, Santoro blijft wel nog dubbelen. Hij zal in 2006 een duo vormen met... Nenad Zimonjic.

De broers Bryan stonden dit seizoen op de vier Grand Slams telkens in de finale, maar wonnen door slechts één van: de US Open.

Nu in het nieuws