Organisatoren vakantie voor MS-patiënten krijgen Zorgprijs

De Biogen Idec MS-Zorgprijs 2005 is zaterdag uitgereikt aan het Vakantiecomité uit West-Vlaanderen. De prijs heeft een waarde van 5.000 euro en gaat naar projecten van vrijwilligers voor mensen met multiple sclerose (MS), een chronische en tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Jaarlijks komen afwisselend projecten in Vlaanderen en Wallonië aan beurt.

Belga

Uit de drie genomineerden werd het Vakantiecomité gekozen. Dit organiseert al jaren een weekje vakantie in een hotel aan zee voor MS-patiënten, die wegens de handicap niet meer alleen op vakantie kunnen, en hun partners. Professionele vrijwilligers staan dag en nacht ter beschikking voor hulp tijdens maaltijden, begeleidende dagwandelingen, avondanimatie...

De prijs wordt ter beschikking gesteld door het gelijknamige bio-farmaceutische bedrijf dat geneesmiddelen aanmaakt voor MS-patiënten. Het bedrag moet besteed worden aan het reeds bestaande project of aan nieuwe initiatieven voor MS-patiënten. Het Vakantiecomité gaat het bedrag gebruiken om de komende 2 jaren de kosten van deze vakanties te helpen dragen en de deelnemers extra- animatie (bv. een uitstap) aan te bieden.

Nu in het nieuws