Drinkwater stuk duurder

Ons drinkwater wordt in de loop van de volgende jaren onvermijdelijk duurder. Naast de jaarlijkse indexering van de zuiveringskosten, zullen er ook prijsverhogingen komen. Dat zegt bevoegd Vlaams minister Kris Peeters.

kdejager

“Europa verplicht Vlaanderen om de waterprijs meer kostendekkend te maken, inclusief de zuiveringskosten. Volgens de Europese regelgeving moet minstens de helft van de kostprijs voor waterzuivering worden doorgerekend aan de verbruiker. Op dit ogenblik zitten wij ongeveer aan dat percentage, maar de inhaaloperatie waar ik mee bezig ben om onze zuiveringsgraad van 60 naar 90 procent te brengen, heeft tot gevolg dat de prijs voor drinkwater in Vlaanderen de komende jaren nog moet stijgen”, zegt Kris Peeters.

“De prijs voor water op zich is niet geïndexeerd. De kostprijs voor waterzuivering echter wél, en die wordt dus volgend jaar opnieuw doorgevoerd. Maar ik vrees dat dit niet voldoende zal zijn. Zo komen we er niet. Er zullen ook eenmalige prijsverhogingen nodig zijn.”

Kris Peeters laat in een interview met Gazet van Antwerpen ook uitschijnen dat hij volgend jaar niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar wel aan de provinciale stembusslag in Antwerpen.

Nu in het nieuws