Britse ex-rocker Gary Glitter in Vietnam gearresteerd

De Vietnamese politie heeft de Britse ex-glamrocker Gary Glitter gearresteerd om hem te verhoren in verband met mogelijk misbruik van kinderen, zo heeft de BBC zaterdag gemeld.

Belga

De 61-jarige ex-rocker werd in de kraag gevat op de luchthaven van het vroegere Saigon toen hij probeerde een vliegtuig naar Bangkok te nemen. Een immigratiefunctionaris herkende zijn naam van een artikel in een dagblad, aldus door de BBC aangehaalde Vietnamese staatsmedia.

Volgens een Vietnamees dagblad onderzoekt de politie of Glitter zich al dan niet schuldig heeft gemaakt aan "obscene daden met een kind". Hij zou aldus één tot vijf jaar cel riskeren.

De politie zegt dat de Brit te maken zou hebben gehad met twee meisjes die geen achttien jaar waren, maar wil niet verder op de zaak ingaan. Hij is na zijn arrestatie teruggebracht naar de provincie Ba-Ria Vung Tau waar hij sinds maart 2005 heeft gewoond.

Volgens bepaalde berichten zou de man, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, zijn woning vorige week hebben ontvlucht. Glitter werd in 2002 Cambodja uitgezet, maar officieel is daar geen specifieke reden voor gegeven. In 1999 werd hij in Groot-Brittannië schuldig bevonden aan het bezit van kinderporno, met twee maanden cel tot gevolg.

Muzikaal staat de man het meest bekend voor zijn seventies-hits als "Rock'n Roll Part 2".

Nu in het nieuws