Al-Zarqawi kondigt nog meer aanslagen aan in Jordanië

De Jordaanse terroristenleider Aboe Moessab al-Zarqawi kondigt nog meer aanslagen aan in Jordanië. Via een woordvoerder waarschuwde hij de Jordaanse burgers om grote hotels en militaire bases die door de Amerikanen worden gebruikt te vermijden.

Belga

In de audioboodschap, die op een website werd geplaatst, zegt al-Zarqawi met de aanslagen van vorige week niet de bedoeling te hebben gehad een islamitisch bruiloftsfeest te verwoesten. "De groep die de aanslagen pleegde, wilde Amerikaanse Israëlische doelwitten treffen", klonk het.

In de Jordaanse hoofdstad Amman betoogden vrijdagavond 200.000 mensen tegen de bloedige aanslagen van vorige week. De manifestanten droegen spandoeken waarop ze al-Zarqawi een lafaard noemen. Ook de Jordaanse koning Abdullah II moest het ontgelden. De twee uur durende protestmars eindigde met een reeks toespraken in het centrum van de stad.

Bij de aanslagen op drie hotels in Amman kwamen op 9 november 54 mensen om en vielen er honderden gewonden. Al-Zarqawi, die de afdeling van het terreurnetwerk al-Qaida in Irak leidt, eiste de aanslagen op. Op het hoofd van Zarqawi, de meest gezochte man in Irak, hebben de Verenigde Staten een prijs van 25 miljoen dollar (20,3 miljoen euro) gezet.

Nu in het nieuws