Parketdeskundige vermoedt brandstichting in Kinepolis

De brand van vrijdagavond in het bioscoopcomplex Kinepolis in Kortrijk is wellicht aangestoken. Dat blijkt uit het eerste onderzoek van het parket. Het Kortrijkse parket benadrukt dat dit voorlopige bevindingen zijn en dat verder onderzoek uitsluitsel moet geven.

Belga

Het vuur ontstond in een klein opslaglokaal naast de burelen en breidde zich volgens het parket erg snel uit in die kleine ruimte. De deskundige denkt aan brandstichting omdat de elektriciteit niet uitgevallen is, wat wel het geval zou zijn in het geval van een kortsluiting.

Intussen is men zaterdagmorgen in het Kortrijkse bioscoopcomplex Kinepolis druk in de weer om alles weer in orde te krijgen voor de middagvoorstellingen. "De schade valt al bij al nog mee. Het tapijt liep weinig of geen schade op en ook de projectieschermen blijven grotendeels gespaard. Er is gelukkig nagenoeg geen waterschade. Er is nog wat geurhinder, maar tegen de middagvoorstellingen van 14.30 uur zullen we weer open zijn", geeft Myriam Dassonville van de Kinepolis-groep een stand van zaken.

Nu in het nieuws