Leerlingen leggen boeken even neer in Ekeren

Het Koninklijk Atheneum kende een wat bizarre vrijdag. De directie zette een scholier aan de deur. Een aantal medeleerlingen pikte dat niet en hield een staking.

kdejager

BR>

Houssein (18) kreeg te horen dat hij maandag niet meer welkom is op het Atheneum. "Omdat hij geregeld te laat komt", vertellen collega-leerlingen. "Dat hij gestraft wordt, is normaal. Maar wie gooit er nu iemand buiten twee weken voor de examens?"

Onrechtvaardig, oordeelden enkele leerlingen. Vrijdagmorgen legden ze de boeken neer. "Met die staking willen we laten zien dat we onze collega steunen. Houssein moet nog één kans krijgen."

De directie ging praten met de actievoerende scholieren. "Een aantal leerlingen stopte de actie onmiddellijk, nadat we hen hadden geïnformeerd", vertelt directrice Brigitte Leuridan. "Ik kan niet dieper ingaan op het dossier, maar de beslissing is niet in één dag genomen. Houssein had een 'contract' en dat heeft hij niet gerespecteerd."

De oudere zus van het 'slachtoffer' kwam vrijdag met de directie praten. Na afloop van het gesprek gaf ze toe dat haar broer de regels overtreden had. "De school heeft absoluut geen fout gemaakt. Mijn broer wel. Hij gaat naar een andere school."

Nu in het nieuws