Ontevreden klant stak prostituees neer

Een 27-jarige Antwerpenaar moet mogelijk voor zes jaar naar de cel. Volgens het openbaar ministerie had hij de intentie twee prostituees te doden toen hij hen te lijf ging met een mes.

kdejager

BR>

Jurgen M. dronk veel na de breuk met zijn vriendin. In de nacht van 15 op 16 april trok hij dronken door het Schipperskwartier. Na zijn bezoek aan twee prostituees in de Vingerlingstraat, was hij niet tevreden met zijn behandeling. Hij deed alsof hij een dame een afscheidsknuffel gaf, maar deelde ondertussen messteken uit.

De andere prostituee riep de hulp in van een buurvrouw. Toen die tussenbeide wou komen, kreeg ook zij enkele messteken, waardoor ze een geperforeerde long opliep. Bij de arrestatie vond de politie een bebloed zakmes in de man zijn jas. Tijdens de confrontatie met de dader viel de prostituee flauw. Het openbaar ministerie stelt dat Jurgen M. de twee prostituees wilde doden. Dat leidt ze af uit de plaats van de messteken en de bijhorende mondelinge bedreigingen. Hij riskeert zes jaar. Vonnis op 16 december.

Nu in het nieuws