"Bier is goed voor de gezondheid"

Dat rode wijn, met mate genuttigd, goed is voor de gezondheid is al lang bekend. Maar nu weet de Sunday Telegraph te melden dat ook bier goed is voor de mens en zelfs kanker kan helpen voorkomen.

Belga

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Fred Stevens, die is verbonden aan de universiteit van Oregon, bevat hop, een van de basiselementen van echt bier, Xanthohumol en daarmee kan kanker worden bestreden. Om precies te zijn helpt die Xanthohumol volgens Stevens de ontwikkeling van borst-, baarmoeder- en prostaatkankercellen te voorkomen.

"Dit is een van de belangrijkste vormen van chemopreventie die we tot dusver hebben ontdekt, en de enige manier om deze stof binnen te krijgen is door het drinken van bier", aldus Stevens. Hoeveel bier een mens moet drinken zich te beschermen tegen kanker, zegt de vorser niet, maar zolang de Belg behoort tot de grootste bierdrinkers ter wereld, moet dit wel goed nieuws zijn voor de volksgezondheid en voor minister Demotte.

En daar blijft het niet bij, want een heel andere lofzang op bier komt van professor Jonathan Powell, die is verbonden aan het Londense St Thomas-ziekenhuis. Hij concludeerde na een onderzoek bij enkele duizenden patiënten dat bier een zeer belangrijke bron vormt van silicone, dat een belangrijke rol speelt bij het vormen en versterken van beenderen in ons lichaam.

Nu in het nieuws