250 Lokeraars protesteren tegen incidenten en geweld

Zowat 250 mensen hebben zondagnamiddag in het centrum van de Oost-Vlaamse stad Lokeren een mars gehouden tegen zinloos geweld.

Belga

De mars, een initiatief van de Turks-Marokkaanse gemeenschap, kwam er naar aanleiding van de incidenten begin deze week. Toen werden in twee opeenvolgende nachten vier wagens in brand gestoken. De aanwezigen op de mars willen duidelijk maken dat zij dergelijke incidenten niet accepteren.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op het Aardeken in Lokeren een wagen in brand gestoken. De politie pakte nog dezelfde dag een verdachte van die brandstichting op.

Woensdagnacht was er dan een tweede incident, toen drie wagens op het parkeerterrein aan het cultureel centrum het doelwit waren van brandstichters. Een van de wagens was zelfs tot tegen het cultureel centrum geduwd, maar de brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg.

"Dat soort incidenten zijn onaanvaardbaar", zei Khalid El Boutaibe, gemeenteraadslid en samen met het Collectief Lokeren organisator van de mars. Dat collectief bestaat onder meer uit de Turks Islamistische en Kulturele Vereniging en de socio-culturele vereniging El Jadid.

"Maar eigenlijk zijn we allemaal Lokeraars die in een goede verstandhouding willen leven", ging El Boutaibe voort. "Met deze mars willen we ons medeleven betuigen aan de slachtoffers van dit zinloze geweld en een duidelijk signaal geven aan de daders: dit willen we niet in Lokeren. De grote opkomst is een mooi succes en bewijst dat dit gevoel bij veel mensen leeft."

Nu in het nieuws