Vier dealers en een vechtersbaas opgepakt op 'I Love Techno'

De Gentse politie heeft zaterdagavond en -nacht vijf mensen opgepakt in en rond het technomuziek-evenement 'I Love Techno'. Vier van hen verkochten drugs of waren dat van plan, een vijfde kreeg het aan de stok met de politie. Alle vijf worden ze zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. In totaal bleken 154 mensen in bezit van allerlei drugs.

Belga

Op het techno-evenement in Flanders Expo kwamen niet minder dan 35.000 mensen af. Alles bleef relatief rustig, maar zoals elk jaar controleerden de politiediensten intensief de bezoekers. Daarbij werd vooral gezocht naar drugs en verboden wapens.

De controles begonnen al op de toegangswegen en de treinen in het Sint-Pietersstation. Daar betrapte de spoorwegpolitie 85 mensen op het bezit van drugs. Zij hadden in totaal 210 xtc-pillen, 55 gram hasj, 175 gram marihuana, 52 joints, 4 gram cocaïne, 22 gram speed en 3 amfetaminepillen bij. Een man was in het bezit van 31 xtc-pillen die hij op het evenement wou verkopen. Hij is opgepakt en verschijnt vandaag nog voor de onderzoeksrechter.

Ook in de feestzalen en op de terreinen van Flanders Expo controleerde de politie op drugs. Daar werden drie dealers betrapt. Het gaat om een 24-jarige Portugees die in Luxemburg woont en die 90 xtc-pillen op zak had, en twee Italianen, 19 en 20 jaar oud. Zij probeerden 50 xtc-pillen en 15 bolletjes cocaïne aan de man te brengen. De drie zullen zondag voor de onderzoeksrechter gebracht worden.

Daarnaast vond de politie bij nog eens 69 personen in totaal 13 gram hasj, 45 gram weed, 19 gram speed, 271 xtc-pillen, 1 flesje vloeibare xtc, 17 LSD-trips en 1 flesje popper. Er werd ook 1.775 euro aan drugsgeld in beslag genomen.

Een persoon werd ook opgepakt omdat hij de politie te lijf ging. De man, een 21-jarige Belg, was duidelijk onder invloed van drugs en toen de politie hem wou uit het publiek halen, gaf hij een van de agenten een kopstoot. Die agent werd bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht en de geweldenaar werd opgepakt. Ook hij verschijnt nog vandaag voor de onderzoeksrechter.

Nu in het nieuws