Zaterdagnacht weer brandstichtingen in hele land

Zaterdagnacht zijn in ons land bij geïsoleerde feiten weer branden gesticht in voertuigen en vuilnisbakken. Vooral in Luik, waar tien auto's werden vernield. Er was ook brand in een crèche en een school liep beschadigingen op.

Belga

BR> In de Brusselse gemeenten zijn zaterdagavond en -nacht in totaal zeven voertuigen in brand gestoken. Het ging om vijf wagens en twee bussen in o.m. Schaarbeek, Anderlecht en Etterbeek. Er was ook sprake van brandjes in vuilnisbakken.

Zaterdag nog pakte de Brusselse politie in Sint-Lambrechts-Woluwe vier verdachten op van een brandstichting in een bus. Zo meldt het parket van Brussel zondag. Een minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. De bus stond op een parking op het Sint-Lambrechtsplein. De politie merkte de vier verdachten op toen ze met hun gsm de brand aan het filmen waren.

In Luik en de directe omgeving was er brandschade aan negen voertuigen, waarvan één vrachtwagen. Andere voertuigen waren het onderwerp van vandalenstreken. Een minderjarige brandstichter liep brandwonden op. Bij zijn thuiskomst merkte zijn vader de brandwonden en verwittigde de politie. De minderjarige werd naar het ziekenhuis gebracht en staat onder politietoezicht.

Rondom Charleroi liepen negen voertuigen schade op door brand. Een van de negen voertuigen was een lijkwagen die eerder was gestolen. Bij de negen incidenten vielen geen gewonden.

Nabij Louvain-la-Neuve waren er drie voertuigen en in Binche één. In Colfontaine was er brand in een crèche, die helemaal in de as is gelegd. Verder onderzoek moet nog uitsluitsel geven over de oorzaak.

In Moeskroen hebben onbekenden zondagmorgen tussen 06.10 en 06.25 uur met een molotov-cocktail de trekker van een vrachtwagen vernield. Ook een school en een slagerij in de buurt liepen schade op. De totale schade beloopt ongeveer 125.000 euro.

De FOD wijst erop dat met deze feiten geen samenscholingen gepaard gingen. Er zijn op dit ogenblik evenmin aanwijzingen dat het om een geheel van georganiseerde daden gaat.

Nu in het nieuws