Ford Genk: "Onderzoek opleidingssteun is normale procedure"

Het is niet alarmerend dat de Europese Commissie een onderzoek is gestart naar de opleidingssteun van 12,3 miljoen euro die de Vlaamse regering in november 2003 aan Ford Genk toekende.

Belga

Dat antwoordde Vlaams minister Marino Keulen woensdag in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement op een vraag van Vlaams parlementslid Jan Peumans. De commissie wil de overige EU-lidstaten gewoon de kans geven om eventuele opmerkingen te formuleren. Indien de Europese Commissie een positief advies verleent, zal de uitbetaling van de eerste schijf van de opleidingssteun aan Ford Genk in de tweede helft van 2006 gebeuren.

Peumans wilde van de minister vernemen hoe het komt dat er tot op de dag van vandaag nog geen euro van de beloofde opleidingssteun is uitbetaald door de Vlaamse regering en of er een kans bestaat dat de Europese Commissie de Vlaamse regering zal terugfluiten. In dat geval zou Ford Genk de beloofde opleidingssteun ontlopen die bedoeld was voor de omscholing van de arbeiders met het oog op de lancering van de nieuwe modellen.

Nu in het nieuws