Staking bij Marlux in Tessenderlo is voorbij

De staking die twee dagen geleden uitbrak bij tegelproducent Marlux in Tessenderlo is woensdagnamiddag opgeheven.

Belga

Dat gebeurde nadat de arbeiders het voorstel van de directie met betrekking tot maatregelen ten aanzien van drie leidinggevenden binnen het bedrijf goedkeurde. Zo laat vakbondsafgevaardigde Bart Henckaerts van het ABVV.

De zowat 170 arbeiders bij Marlux in Tessenderlo keurden dinsdag het voorstel van de directie nog met een tweederde meerderheid af. Ook de dag voordien werd een soortgelijk voorstel met een grote meerderheid verworpen.

De voorstellen omvatten zowel een financiële regeling voor de elf arbeiders die het bedrijf omwille van de sluiting van één van de productielijnen zullen moeten verlaten, als maatregelen die de directie zal nemen ten aanzien van drie leidinggevenden

De arbeiders namen de manier waarop ze door deze leidinggevenden behandeld werden, niet langer en eisten van de directie dat die iets aan de toestand zou verhelpen. De drie waarvan sprake zouden de arbeiders naar verluidt pesten en psychisch terroriseren. De directie erkende het probleem en had woensdag een onderhoud met de betrokkenen, in aanwezigheid van de vakbondsafgevaardigden. Er werden praktische afspraken met betrekking tot een opleidingscursus voor de drie leidinggevenden gemaakt.

Nu in het nieuws