Zelfmoordaanslagen in hotels in Amman: zeker 53 doden en 100 gewonden

Bij de aanslagen in drie luxehotels in de Jordaanse hoofdstad Amman zijn woensdagavond minstens 53 mensen om het leven gekomen.

Belga

Dat heeft de Jordaanse vice-premier Marwan Moacher verklaard op de openbare omroep. Eerder was sprake van 23 doden en 100 gewonden. De aanslagen gebeurden in het Radisson SAS, Hyatt en Days Inn-hotel.

Moasher kondigde ook aan dat donderdag een "dag van nationale rouw" wordt in Jordanië. Openbare diensten, ministeries en scholen blijven dicht.

"Het gaat blijkbaar om zelfmoordaanslagen", zo heeft politiecommandant Bachir al-Daajeh in een eerste officiële reactie aan het staatspersbureau Petra gezegd over de "drie terreuroperaties die de hotels Radisson SAS, Hyatt en Days Inn viseerden". Het is de eerste keer dat in Jordanië aanslagen van zo'n omvang gepleegd worden. "Het gaat blijkbaar om zelfmoordaanslagen", zo heeft politiecommandant Bachir al-Daajeh in een eerste officiële reactie aan het staatspersbureau Petra gezegd over de "drie terreuroperaties die de hotels Radisson SAS, Hyatt en Days Inn viseerden". Het is de eerste keer dat in Jordanië aanslagen van zo'n omvang gepleegd worden.

Nu in het nieuws