Minder onrustig in Frankrijk

Bij ongeregeldheden in een buitenwijk van de Zuid-Franse stad Nice is dinsdagavond een man zwaar gewond geraakt toen hij een halter tegen zijn hoofd kreeg die klaarblijkelijk vanaf een flat in de wijk Moulins naar beneden was gegooid.

AP Ned

De man is in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen, aldus de politie. Ook op tal van andere plaatsen was het in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw onrustig, maar volgens de landelijke politie lag het aantal geweldsincidenten lager dan de twee voorgaande nachten.

In Lyon werd de metro gesloten nadat op één station een brandbom was ontploft. Niemand raakte gewond. Woensdagmorgen zou worden besloten of de metro weer opengaat. In Arras, in het noordelijke departement Pas-de Calais, werden een grote meubel- en een grote elektronicazaak in brand gestoken en in Grasse in het zuidoosten van het land het redactiekantoor van de krant Nice-Matin. In een busremise in Dole, in de Jura, werden negen bussen in brand gestoken en in Bassens, in de buurt van Bordeaux, explodeerde een bus nadat er een brandbom naar binnen was gegooid. De chauffeur wist te ontkomen.

In totaal werden er in onrustige steden in Frankrijk in de nacht van dinsdag op woensdag 617 auto's in brand gestoken, ongeveer de helft minder dan de nacht daarvoor. Het aantal steden waar zich onlusten voordeden bedroeg 116, tegen 226 in de nacht van maandag op dinsdag.

Nu in het nieuws