Vijftien incidenten in ons land

Het Coördinatie- en Crisiscentrum van de federale regering maakte woensdagmorgen in een overzicht melding van een 15-tal incidenten in de nacht van dinsdag op woensdag, verspreid over het land.

Belga

Daarbij ging het telkens om indviduele, geïsoleerde voorvallen, die nergens gepaard gingen met samenscholingen. Op geen enkel moment is sprake geweest van een verhoogde spanning of onrust. Bij geen van de feiten werd melding gemaakt van slachtoffers, aldus het crisiscentrum.

Enkele feiten waren puur accidenteel. In een 10-tal gevallen was er opzettelijke brandstichting, waarop de brandweer- en ordediensten alert reageerden. Op sommige plaatsen werden door de lokale politie reeds verdachten opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket, aldus de mededeling.

Waar er toch onregelmatigheden waren, hebben de lokale autoriteiten gepast gereageerd. Daarbij is het niet nodig gebleken beroep te doen op federale ondersteuning. De toestand bleef rustig. De politie- en overheidsdiensten blijven de situatie uiteraard opvolgen, luidde het.

Nu in het nieuws