Mobistar wil antenne op 10 meter van dak-appartement in Deurne

”Het kan toch niet dat Mobistar de toelating krijgt om op amper 10 meter van ons dakappartement een gsm-mast te installeren”, zegt Fred Suffys, bewoner van de Jozef Verbovenlei in Deurne. ”Momenteel loopt er een petitie in de buurt, die ik persoonlijk aan de burgemeester wil overhandigen.”

jforier

Eind augustus kreeg Fred Suffys een aangetekende brief met de melding dat Mobistar van plan is technische kasten en antennes te plaatsen op een achterliggende woning in de Ravelsbergstraat. ”Het blijkt te gaan om een grote container, waar bovenop een buis van 5 meter komt met daarin een aantal zenders. Ik weet ook wel dat de operatoren zeggen dat die pulserende stralen geen kwaad kunnen, maar er komen steeds nieuwe bewijzen dat het wel gevaarlijk is voor de gezondheid. Bovendien is het onmenselijk om vanuit ons raam op zo’n mastodont te kijken.” Fred Suffys diende samen met zijn buren zestig bezwaarschriften in.

”Ondertussen ben ik een petitie gestart die ik op 18 november, wanneer het schepencollege zich over de gevraagde vergunning buigt, aan de burgemeester wil overhandigen. Het kan wel zijn dat de operatoren en het Vlaams Gewest een overeenkomst hebben gesloten om zo snel mogelijk de bereikbaarheid van netwerken te vergroten, maar dat kan niet ten koste gaan van onze gezondheid en ons wooncomfort. Uiteindelijk beslist het Vlaams Gewest, maar ik hoop op de steun van de burgemeester en de schepenen. Desnoods schrijf ik een brief naar de koning.”

Nu in het nieuws