Clijsters/Callens niet in finale dubbelspel op WTA Hasselt

Geen tweede finale voor Kim Clijsters op het WTA-toernooi van Hasselt en ook geen elfde dubbeltitel als afscheidscadeau voor Els Callens. Het Belgische duo verloor zaterdagavond laat na een strijd van bijna drie uur de halve finale van het dubbelspel tegen het Nederlands/Hongaarse duo Michaella Krajicek/Agnes Szavay: 7-6 (7/5), 4-6, 7-5.

Belga

In een wedstrijd die voortdurend kantelde, konden beide duo's aanspraak maken op de zege. Het Belgische duo trok uiteindelijk aan het kortste eind. Even werd de zaal opgeschrikt, toen Clijsters over de boarding viel en een camera haar scheenbeen raakte. Een medische time-out verder bleek het niet zo ernstig en enkel bij een schaafwonde gebleven.

Clijsters had zich eerder op de avond geplaatst voor de finale van het enkelspel na 6-0, 6-1 winst tegen de Russin Dinara Safina (WTA-21). Morgen/zondag wacht Clijsters de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-15/3e reekshoofd), die Krajicek uit de finale hield (4-6, 6-3, 7-5). Els Callens (35) speelde haar allerlaatste wedstrijd uit haar carrière.

Nu in het nieuws