VIJFtv en VT4 ondersteunen hulpacties Artsen Zonder Grenzen

SBS België, moederbedrijf van VT4 en VIJFtv, ondersteunt de hulpacties van Artsen Zonder Grenzen (AZG). Dagelijks worden op de commerciële zenders tussen de programma's spotjes uitgezonden waarin de kijkers opgeroepen wordt een gift te geven aan het Noodhulpfonds van AZG.

Belga

In de spotjes worden de gevolgen van de aardbeving in Kasjmir benadrukt. Ook in de dagelijkse talkshow "VIJF Laat" wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de hulpacties van AZG. VIJFtv zal later op de week nog andere initiatieven bekend maken. "Als televisiemakers willen we bij deze ramp niet aan de kant blijven staan", zegt Steven Allcock van SBS België zondag in een persmededeling. "We nemen met VIJFtv onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de kijkers op de noodzaak van donaties te wijzen".

Op dit ogenblik werken 121 artsen van AZG in het getroffen gebied. Honderden tonnen medisch en chirurgisch materiaal zijn al ter plaatse gebracht. Er is dringend onderdak nodig voor de overlevenden die in open lucht slapen. AZG heeft alvast 1.200 wintertenten geïnstalleerd, en waterreservoirs en pompen. Zo'n 120.000 dekens en 10.000 slaapmatten werden uitgedeeld. De interventies van AZG in Kasjmir worden gefinancierd door het Noodhulpfonds van AZG, dat bestaat dankzij de giften van sympathisanten.

Donaties zijn welkom op 000-0000060-60, met vermelding "Noodhulpfonds AZG". Een fiscaal attest is verkrijgbaar vanaf 30 euro.

Nu in het nieuws