Belgische kookboeken winnen goud in Australië

Drie Belgische kookboeken hebben zaterdag goud gewonnen op de tweejaarlijkse 'World Food Media Awards' in het Australische Adelaïde. Deze awards worden beschouwd als de Oscars van de culinaire wereld.

Belga

Het boek 'Vis en Wijn' van Marc Declercq, met foto's van Tony Leduc, won goud in de categorie 'Best hard corver recipe book' (van meer dan 25 dollar). 'Perfecte pralines' van Jean-Pierre Wybauw, eveneens met foto's van Tony Leduc, won de eerste prijs in de categorie 'Best professional Coolery book'. Beide boeken zijn uitgegeven door Lannoo.

Tony Leduc zelf haalde goud met het boek 'De Basis', van zijn uitgeverij Homarius en geschreven door Filip Verheyden, in de categorie 'Best hard cover recipe book' (onder de 25 dollar).

Een internationaal panel van 49 juryleden nomineerde telkens vijf inzendingen in 30 categorieën. Onder de duizend ingezonden boeken, artikels en kookprogramma's werden vijf Belgische inzendingen genomineerd. Naast de winnaars waren dat verder 'Beter Barbecuen' van Felix Alen en het kookonderdeel 'SmikSmak' uit Man bijt Hond (Eén) van Tony Leduc.

Nu in het nieuws