Engelse met twee baarmoeders baart tweeling

Een Britse vrouw met twee baarmoeders heeft het leven geschonken aan een tweeling. Wat op het eerste gezicht logisch lijkt, heeft eigenlijk een groot lotto-gehalte: de kans op een tweeling was, zeggen artsen in de krant Sunday Mirror, één op vijf miljoen.

Belga

De gelukkige is de 35-jarige Claire Miles, geboren met een uiterst zeldzame afwijking - twee baarmoeders. Elke uterus weegt minder dan de helft dan een "gewone" baarmoeder. De voorbije honderd jaar heeft de medische wereld melding gemaakt van minder dan 70 dubbele baarmoeders die zwanger raakten. Van hen zijn de voorbije 50 jaar amper vijf Britse vrouwen er in geslaagd het leven te geven aan een kind dat langer dan vijftig dagen op de wereld verbleef. Het probleem voor zwangere vrouwen met die "afwijking" is dat de afmeting van de baarmoeder geen normale ontwikkeling van een, laat staan twee, foetussen toelaat.

De tweeling van mevrouw Miles - Noah Henry en Masie Rose - werd via een keizersnede geboren op 8 juni en stelt het na bijna vijf maanden nog steeds goed.

Nu in het nieuws