OEH wint openingsmanche Crosscup veldlopen bij mannen

Het team van OEH rond Tom Van Hooste, met ook nog Tim Luyckx en Dries Busselot, heeft zondag de openingsmanche van de Belgische CrossCup op en rond de Gentse Blaarmeersen gewonnen. Het drietal haalde het in een 'Relays' over 8750 meter van RIEME en LOOISE. Van Hooste is meteen de eerste leider in het regelmatigheidscriterium.

Belga

Van Hooste had wel de handen vol met Tom Compernolle. Beiden legden de laatste ronde af en mochten daar samen aan beginnen. Van Hooste duldde hierin nog een tijdje het gezelschap van de loper van RIEME, tot hij het welletjes vond en plots ging versnellen. Compernolle had hierop geen passend antwoord. Hij bleef Van Hooste in het vizier houden, maar slaagde er evenwel niet meer in om de kloof nog te dichten. De loper van OEH mocht dan ook uitgebreid het zegegebaar maken. Een koprol voor de aanwezige toeschouwers zat er evenwel niet in. Krijn Van Koolwyk verzekerde zich met LOOISE van de derde plaats.

Bij de vrouwen was AC Zele met Nicole Buytaert, Stephanie De Croock en Mieke Geens de beste over 3000 meter. Het team uit Zele mocht als eerste aan de laatste ronde van 1250 meter beginnen, nadat het al van bij de start de wedstrijd domineerde. Mieke Geens, een van de kanshebbers op de eindzege van Crosscup, mocht voor AC Zele de laatste ronde aansnijden met een respectabele voorsprong op Liesbeth Van De Velde, van DCLA1, en Veerle Dejaeghere, van FLAC1. Die posities veranderden niet meer.

Nu in het nieuws