Toeristische najaarstopper aan kust veroorzaakt verkeersellende

De toeristische sector aan de Kust heeft een topdag achter de rug. Op de meeste zeedijken was het zondag over de koppen lopen. Het verkeer van en naar de kust liep daarentegen zowat overal vast.

Belga

Het uitzonderlijke warme weer zorgde voor een massale tocht naar zee. De appartementen aan de Kust zijn zeer goed bezet, ook omdat het herfstvakantie is. Vooral eigenaars komen tijdens deze warme dagen genieten van hun investering.

De restaurants en tearooms draaiden zondag op volle toeren. Waar nog een terras stond, was het naar een plaatsje zoeken.

De verkeersdrukte naar de Kust begon zondagmorgen en hield volgens de federale wegpolitie de hele dag aan. Omstreeks 16 uur waren de files naar zee opgelost en amper een uur later vormden zich in Oost-Vlaanderen de eerste files richting binnenland. In Sint-Denijs-Westrem was er een ongeval met beperkte schade dat hinder veroorzaakte. De wegpolitie vermoedt nog de hele avond langzaam verkeer richting binnenland.

De NMBS legde zondagvoormiddag twee extra treinen in, één naar Blankenberge en één naar Oostende. Zondagavond werd vanuit Oostende één extra trein richting binnenland ingelegd.

Het treinverkeer richting Knokke viel zondagnamiddag tussen 15 en 17.15 uur stil wegens een kortsluiting in de relayzaal van het station in Knokke. "Er is vermoedelijk een kortsluiting ontstaan door een slechte isolatie in de bovenleiding", zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven van de NMBS. "Omdat er ook rookontwikkeling was, kwam de brandweer ter plaatse."

Door het incident viel het treinverkeer tussen Brugge en Knokke stil. Er werden bussen ingelegd om de gestrande reizigers op hun bestemming te brengen. De treinreizigers in Knokke konden de Kusttram nemen tot in Blankenberge. Daar konden ze de trein op richting binnenland. "Het zal nog enkele dagen duren voor alle sporen in Knokke weer bruikbaar zijn. Intussen rijden we op beperkte capaciteit.", aldus nog Uyterhoeven.

Nu in het nieuws