Eerste herfstweekend succes voor Oostende

In Oostende is 80 tot 100 procent van de hotels volgeboekt dit weekend. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Oostende. Het succes wordt verklaard door het zachte weer en de verschillende activiteiten rond Halloween.

Belga

De Wegpolitie stelt sinds zondagmorgen druk verkeer vast op de E40 richting kust.

Oostende was 6 jaar geleden de eerste stad die Halloween zo uitgebreid vierde in Vlaanderen. Dit jaar zijn er een week lang activiteiten in het centrum. "We profileren ons tijdens de herfstvakantie naar de famlies en zijn uiterst tevreden met de extra boekingen en hotelovernachtingen", aldus Vincent Drouaret van Toerisme Oostende. Hoogtepunt van de Halloweenweek in Oostende is een klank- en lichtspel op maandagavond in het Maria Hendrikapark.

"Sinds zondagmorgen 9.30 uur merken we druk verkeer richting kust. Die toestand duurt nu rond 12.30 uur nog voort, met o.m. op de E40 stilstaand verkeer in Zwijnaarde, Merelbeke en sterk vertraagd verkeer in Wetteren", zegt hoofdinspecteur De Brabander van de Wegpolitie Oost-Vlaanderen.

Niet enkel het mooie (herfst)weer, ook een beurs in Flanders Expo in Gent kan de opvallende zondagdrukte verklaren, aldus De Brabander.