Nieuw hospitalitycenter Sportpaleis op nippertje klaar

Op de eerste Night of the Proms van vorige week vrijdag werd het fonkelnieuwe hospitality-center, de VIP-ruimte die het tentendorp vervangt, voor het eerst gebruikt. Geen paar uur eerder stond iedereen, tot architecten toe, nog te kuisen.

jforier

”Er is hier door iedereen samen een huzarenstukje geleverd”, stelt Operationeel Verantwoordelijke Peter Dobbels (37) vast. ”De architecten en de aannemer hebben in amper 4,5 maand een gebouw naast het Sportpaleis opgetrokken. Ze zullen al wel eerder zoiets hebben gedaan. Maar de omstandigheden waren apart. Zo is er nauwelijks plaats over tussen de VIP-ruimte en de snelweg. Eronder loopt de premetro. En de overbrugging tussen het Hospitality Center en het Sportpaleis, boven de nooduitgang, was technisch uiterst moeilijk.”

Onder meer daardoor werd eind augustus duidelijk dat het werk twee weken achter lag op schema. Peter Dobbels moest de aannemers er constant op wijzen dat de einddatum van 14 oktober niet te verschuiven was. ”Ze zijn gewoon om wat te schipperen. Maar bij ons ging dat niet. Er moest een show doorgaan!” Tussenoplossingen drongen zich op. ”De toiletruimten werden niet afgewerkt. Op de eerste verdieping schoven we een toiletcontainer in de plaats. Na de Proms gaat die er weer uit, op de tweede verdieping is het toilet volgende week klaar.”

”Na die beslissingen hebben we de laatste week het gebouw opgeëist”, stelt Peter. ”Dat was behoorlijk moeilijk, want ook de aannemer wilde zijn werk netjes afleveren. Maar wij konden niet wachten. In de eindspurt naar de eerste Proms-show hebben we de aannemers en onderaannemers stelselmatig buitengeduwd. We stelden hen gerust dat wij gewoon zijn te improviseren.”

Zo werd zaterdag en zondag vast tapijt gelegd. Maar maandag moesten nog betonherstellingen gebeuren. De tapijten overleefden een nieuwe aanslag toen de verwarming werd uitgetest en hier een daar een lekje werd ontdekt. Vervolgens moesten de bar en de decorwanden worden opgebouwd en vielen donderdag alle meubels binnen. De glazen leuning van de trappen zou het weekend voor de Proms zijn afgewerkt. Dat werd pas de vrijdag van de eerste show. De inoxleuning komt er pas na de concertenreeks bovenop te liggen. Voorlopig is het een houten leuning geworden. Intussen was de kuisploeg al vanaf donderdag onafgebroken aan het werk en werden alle kelners vroeger opgeroepen dan normaal.

”Zij hebben alle tafels en stoelen onder handen genomen, zodat we om 18u de deuren konden opengooien”, besluit Peter.

Nu in het nieuws