Atletiek Vlaanderen: profcontract voor vier jonge atleten

Vlaams minister van Sport Bert Anciaux heeft beslist om 4 nieuwe atleten een profcontract te geven, onder de vorm van een gesco-statuut, in het project Atletiek Vlaanderen van de Vlaamse Atletiekliga. Dat deelt het kabinet van Anciaux mee.

Belga

Het gaat om Jessica Van de Steene (hinkstap- en verspringen), Kristof Van Malderen (5000m), Sarah Aerts (meerkamp), die allemaal met een voltijds statuut in dienst komen van de Vlaamse overheid, en Thomas Matthys (800m), die een deeltijds statuut krijgt. "Met de selectie van deze atleten is duidelijk gekozen voor jonge, beloftevolle talenten die een merkbaar en meetbaar groeipotentieel vertonen", schrijft Anciaux in een communiqué. De vier nemen binnen Atletiek Vlaanderen enkele van de plaatsen in die waren vrijgekomen na het niet meer verlengen van de contracten van Tom Compernolle, Hans Janssens, Tom Omey, Tom Vanchaze, Tom Van Rooy, Koen Wilssens en Veerle Dejaeghere. In totaal beschikt Atletiek Vlaanderen over 15 gesco-statuten voor voltijdse equivalenten. Tot nu toe zijn er daarvan 12 ingevuld.

Eerder al waren de contracten van Krijn Van Koolwijk, Pieter Desmet, Sigrid Van Den Bempt, Tom Van Hooste, Stephanie De Croock, Tim Clerbout, Sandra Stals, Mario Van Waeyenberge, allemaal voltijds, en Stijn Stroobants, deeltijds, wel verlengd. Met alle atleten zijn ook concrete doelstellingen afgesproken, die een jaarlijkse evaluatie mogelijk maken.

Nu in het nieuws