Studio 100 en Q-Music richten kinderradiozender op

Het productiehuis Studio 100 en radiozender Q-Music starten samen met een radiozender voor kinderen. Het gaat om een primeur voor Vlaanderen.

Belga

De kinderradio krijgt de naam "Radio 100" en gaat eind dit jaar van start. De zender zal aanvankelijk enkel via het internet te beluisteren zijn. Dat hebben Studio 100 en Q-Music donderdag bekendgemaakt. "Radio 100 zal zich exclusief richten op kinderen van 3 tot 12 jaar en programmeert de hele dag door frisse, toegankelijke muziek voor die doelgroep", aldus Studio 100 en Q-music in een gemeenschappelijk persbericht. Met Radio 100 krijgen de kinderen een eigen kanaal, met een specifiek voor hen bedoeld aanbod. Het station gaat 24 uur op 24 uitzenden. De muzieksamenstelling zal volledig afgestemd zijn op de leefwereld van de kinderen. Studio 100 verzekert dat niet alleen de eigen muziek gedraaid zal worden. Onder meer Samson, K3 en Kabouter Plop komen uit de Studio 100-stal.

Studio 100 en Q-music hopen dat de kinderzender op termijn als radio-omroep via DAB (Digital Audio Broadcasting) zal worden erkend en verspreid. "Op termijn streven we naar een zo breed mogelijke verspreiding", luidt het.

Nu in het nieuws