Michael Jackson opgeroepen voor rechtbank, maar als jurylid

Vier maanden na zijn vrijspraak van kindermisbruik is de Amerikaanse superster Michael Jackson weer naar de rechtbank opgeroepen, zo heeft de BBC donderdag gemeld.

Belga

Maar dit keer om in een jury te zetelen. In juni sprak voor het Santa Maria Superior Court in Californië een twaalfkoppige jury de 47-jarige superster vrij van het seksueel misbruik van een toen dertienjarige jongen, alsmede van daarmee gerelateerde aanklachten. In zijn brievenbus in de ranch Neverland is nu een oproep neergedwarreld om in de jury te zetelen bij een rechtszaak. Om welke het gaat is niet duidelijk. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat de zelfverklaarde "King of Pop" inderdaad als gezworene zal zetelen. Hij leeft momenteel in Bahrein (en zakte ook naar Londen af om daar een single op te nemen ten voordele van de slachtoffers van het orkaangeweld in de VS). Al wat Wacko Jacko moet doen is aantonen dat hij wettelijk elders verblijft, zei de BBC.

Zijn advocatenteam onder leiding van Thomas Mesereau is momenteel het daartoe benodigde papierwerk aan het voorbereiden. Michael Jackson is niet de enige BA (Bekende Amerikaan) die opgeroepen werd om in een jury te zetelen. Het viel ook acteur en ex-president Ronald Reagan, alsmede actrice Bo Derek te beurt. Het overkwam haar zelfs zeker twee keer en één keer was zij effectief een gezworene./.LVK(MAE) ./. 201528 OCT 05

Nu in het nieuws