Antonio Banderas schittert op Walk of Fame

De Spaanse acteur Antonio Banderas heeft dinsdag een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. De 45-jarige "Zorro" mag zich de trotse eigenaar noemen van ster nummer 2294.

Belga

"Als je bedenkt dat ik 16 jaar geleden in Amerika aankwam met zo goed als geen geld op zak, is dit echt een hele eer en privilege", zei Banderas. Hij verscheen in een elegant grijs pak op de inhuldiging met zijn vrouw Melanie Griffith en zijn dochter Stella en stiefdochter Dakota Johnson. Voor Banderas is de ster een mijlpaal in zijn carrière.

Antonio Banderas werd op 10 augustus 1960 geboren in het Zuid-Spaanse Málaga als José Antonio Domínguez Banderas. Hij volgde les aan een dramaschool en trok daarna naar Madrid, waar hij bij het Spaanse Nationaal Theater ging werken. Ooit droomde hij ervan om profvoetballer te worden, maar dat heeft de latin lover niet kunnen verwezenlijken.

Banderas begon een langdurige professionele samenwerking met de Spaanse regisseur Pedro Almodovar in 1982, toen hij een rol kreeg in "Laberinto de passiones". De zuiderse acteur deed nog mee in vier andere films van Almodovar, te weten "Matador" (1986), "Le ley del deseo" (1987), "Mujeres al borde de un ataque de nervios" (1988) en "Atame" (1990).

In 1992 kreeg Banderas zijn eerste Engelstalige rol te pakken in "The Mambo Kings". Vervolgens speelde hij aan de zijde van Tom Hanks in de film "Philadelphia", die in 1994 goed was voor een Oscar. Daarna volgden "House Of The Spirits", "Interview With The Vampire" en "Miami Rhapsody".

Banderas speelde zijn eerste hoofdrol in een Engelstalige prent in 1995 in "Desperado". Regisseur Robert Rodriguez vroeg hem daarna ook voor "Spy Kids", "Spy Kids 2", "Spy Kids: Game Over" en "Once Upon A Time In Mexico".

Nu in het nieuws