Witte haai valt Californische surfer aan

Een vijf meter lange witte haai heeft in Californië een vrouwelijke surfer aangevallen en zwaar gewond. De roofvis beet de vrouw in het been en trok haar mee onder water. Dat deelde een politie-inspecteur woensdag op de nieuwszender CNN mee. De wonde reikt van dij tot kuit.

Belga

De aanval gebeurde nabij de kustplaats Bodega Bay, circa 100 kilometer ten noorden van San Francisco. Andere surfers alarmeerden de hulpdiensten. De vrouw werd per helikopter naar een ziekenhuis overgebracht.

Ze had de haai geslagen om hem op de vlucht te jagen, vertelde de 20-jarige vrouw later in het ziekenhuis. Het beest had haar langs achter verrast.

In de kust voor Bodega Bay, waar vele exemplaren van de gevreesde "Great Whites" leven, zijn eerder reeds surfers door witte haaien aangevallen. De laatste dodelijke aanval voor de Californische kust dateert van augustus 2004 en gebeurde op een 50-jarige duiker in het noorden van de Sunshine State aan de westkust. In de zomer daarvoor werd een zwemster voor de kust van Midden-Californië door een haai doodgebeten. Sinds de jaren vijftig werden voor de Californische kust elf dodelijke aanvallen geregistreerd.

Nu in het nieuws