Ford investeerde 23 miljoen in testbanen Lommel

Ford heeft de voorbije vijf jaar ruim 23 miljoen euro aan investeringen uitgevoerd op de 322 hectare grote testbaan van Lommel Proving Ground in het Noord-Limburgse Lommel.

Belga

De investeringen hadden onder meer betrekking op de verbetering van de testinfrastructuur en de aanleg van nieuwe banen om de roestvorming en het weggeluid te testen.

Op de Lommelse testbanen worden daarnaast ook prestatie -, rem -, vibratie - en hardheidstesten uitgevoerd.

De vernieuwingen van de Lommel Proving Ground werden donderdag toegelicht door woordvoerder Jo Declercq van Ford België. De aanwezige perslui werden tevens in de gelegenheid gesteld om de nieuwe faciliteiten uit te testen met de nieuwe Ford Fiesta en de Ford Fusion.

Ford investeerde de afgelopen jaren 6,2 miljoen euro in de opwaardering van het hogesnelheidsovaal, 1,1 miljoen euro in een nieuwe corrosiekamer en 10 miljoen euro in de inrichting van een Vehicle Dynamics Area en een evaluatiecentrum. De meest recente investering dateert van vorig jaar. Toen investeerde de autoconstructeurr 5 miljoen euro in de bouw van een nieuw kantoorgebouw voor de eigen en de bezoekende ingenieurs van Ford.

"Door deze nieuwe investeringen is Ford Lommel inmiddels uitgegroeid tot het uitmuntendheidscentrum voor rijkwaliteit en betrouwbaarheid in Europa", aldus Declercq. De woordvoerder wees er ook op dat de 80 kilometer testbanen vooral gebruikt worden voor het uittesten van prototypes en dat ook toeleveranciers gretig gebruik maken van deze kwalitatief hoogstaande testfaciliteiten.

Bij Ford in Lommel werken momenteel 330 mensen.