Jonge vrouw gooit (haar) kinderen in San Francisco Bay

Een jonge vrouw heeft woensdag tot ontzetting van de omstaanders drie kleuters -vermoedelijk haar eigen kinderen- van een havenpier in de baai van San Francisco gegooid.

Belga

Van één van de kinderen is het lijkje inmiddels geborgen. Naar de twee anderen wordt nog intensief gezocht. De daderes, een 23-jarige uit Oakland, bleek geestelijk gestoord. Zij is opgepakt op verdenking van moord. De drie kinderen waren een, drie en zes jaar oud. Ooggetuigen meldden hoe de vrouw woensdagnamiddag de kinderen naar de pier bracht, hen daar volledig ontkleedde en hen een voor een in het water gooide. De omstaanders, die niet tijdig hadden kunnen ingrijpen, trommelden onmiddellijk de politie op. Hoewel die reeds vier minuten na de oproep op de plaats van het drama arriveerde, konden de agenten de kinderen niet meer redden. Daarop werd de San Francisco Bay urenlang met patrouilleboten afgekamd. Wegens de sterke stroming konden kikvorsmannen niet worden ingezet.

Volgens de krant San Francisco Chronicle liet de vrouw zich zonder verzet arresteren. Volgens haar hadden "stemmen" haar opgedragen, de kinderen in het water te gooien. Reddingswerkers beschreven de daderes als "uitdrukkingsloos". Aan de krant Los Angeles Times vertrouwde een familielid van de jonge vrouw toe: "Zij hield van haar kinderen, maar heeft de voorbije tijd veel meegemaakt".