Gezin gegijzeld in Marcinelle

Vier gemaskerde en gewapende individuen zijn donderdag omstreeks 2.45 uur binnengedrongen in een woning aan de Rue de l'Asie in Marcinelle.

Belga

Ze bedreigden en gijzelden de bewoners en eisten geld en juwelen. Eén familielid kon ontsnappen en de politie op de hoogte brengen.

Twee politieteams kwamen ter plaatse en kwamen er oog in oog met de overvallers te staan toen ze de woning verlieten. De gangsters vuurden meermaals naar de agenten die terugschoten. Er vielen geen gewonden langs politiezijde. Drie overvallers konden vluchten, de vierde werd ingerekend.

Het betreft Vincenzo A. die recent de gevangenis had verlaten. Hij was in mei veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel voor het gedeelte boven 1 jaar cel. A. had met drie andere jongeren deelgenomen aan de brandstichting van het politiekantoor in het Cité Parc in Marcinelle. Hij was toen nog minderjarig. De jeugdrechter was van oordeel dat het dossier, gezien de zwaarwichtigheid van de feiten, toevertrouwd moest worden aan de normale rechtspleging.

Nu in het nieuws