WB Tafeltennis Luik: JM Saive begint tegen Ma Lin

Van vrijdag tot zondag zijn zestien van 's werelds beste tafeltennissers bijeen in de Country Hall in Luik voor de 25ste editie van de individuele Wereldbeker tafeltennis, de vijfde organisatie nog maar in Europa.

Belga

Het derde belangrijkste pingpongevenement ter wereld verenigt de zes continentale kampioenen (Europa, Azië, Afrika, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika) en de beste spelers op de wereldranking, met een limiet van drie atleten per land. De deelnemers zijn verdeeld in vier poules van vier, waarvan de top-2 zich plaatst voor de kwartfinales.

De Chinezen, al goed voor dertien WB-successen, zijn alweer de belangrijkste kandidaten op de eindzege, te beginnen met Ma Lin, die zijn eigen opvolging najaagt.

De loting op donderdag duidde toevallig genoeg Ma Lin, de nummer drie van de wereld, aan als eerste tegenstander van de Belgische multikampioen Jean-Michel Saive (15e). De Griek Kalinikos Kreanga (9e) en de Egyptenaar Ahmed Ali Saleh (116e) zijn de twee andere tegenstrevers van de Luikenaar in Groep C.

Nu in het nieuws