Wat zit er onder het ijs van Antarctica?

Een spionagesatelliet heeft 3,2 km onder het ijs dat Antarctica bedekt, een "anomalie" gevonden die kan wijzen op een door mensenhanden gemaakte infrastructuur.

Belga

Dit heeft het Atlantis Mapping Project (AMP) gemeld onder aanhaling van bronnen in het Amerikaanse Congres.

Onderzoekers in het Congres hebben het Pentagon gevraagd een foto vrij te geven omtrent de anomalie, gelokaliseerd aan het epicentrum van recente seismische activiteit in het oosten van Antarctica. Het Amerikaanse ministerie van Defensie liet onmiddellijk een "neen" horen, wat de speculatie in kringen van inlichtingenspecialisten en de archeologische gemeenschap alleen maar voedde, aldus het AMP.

"Als het iets is dat het Amerikaanse leger er heeft gebouwd, dan is dat een schending van het internationaal Antarctica-verdrag", citeert het AMP een medewerker van ex-voorzitster van het Europees Parlement Nicole Fontaine. "Indien niet, dan is het iets dat op zijn minst 12.000 jaar oud is. Het zou dan de oudste door mensen gebouwde structuur zijn op de planeet".

Het bestaan van de geheim gehouden foto werd onthuld door een federale agent die het Pentagon was geïnfiltreerd. De opname kan het werk zijn van één van drie "vermiste" Amerikaanse spionagesatellieten waarvan ruimtevaartdeskundigen vermoeden dat zij in geheime banen over Antarctica zijn gestuurd om detectie te voorkomen, zegt het AMP.

Nu in het nieuws