Failliete AgfaPhoto op sterven na dood

De redding van het failliete fotobedrijf AgfaPhoto is mislukt. "Het voortbestaan van de onderneming is niet meer verzekerd, " zo zei een woordvoerder woensdag in Leverkusen. De bedrijfsleiding en de schuldeisers wezen het bod van het Britse Photo-Me dinsdagavond af.

Belga

Het bod van de Britten werd als volledig onaanvaardbaar van tafel geveegd. In vergelijking met de eerste versie van het bod zou het bedrijfsplan minder goed zijn geweest, met name rond het behoud van jobs bij AgfaPhoto.

De bedrijfsleiding en de schuldeisers hadden gehoopt dat 400 banen zouden gered kunnen worden. In de komende dagen worden gesprekken aangevat met investeerders die delen van AgfaPhoto willen overnemen. Zo is het Japanse Fuji geïnteresseerd zijn in de productie van grote fotolabo's in het Beierse Peiting, waar 60 mensen werken.

Nu de laatste reddingspoging mislukt is, zal de activiteit in de verschillende vestigingen geleidelijk uitdoven. In totaal heeft AgfaPhoto 1.800 medewerkers, van wie 700 intussen een omscholingsprogramma volgen.

Nu in het nieuws