Rechter mild voor corrupte geldkoerier

De rechtbank was mild voor een geldkoerier die meer dan 77.000 euro had ontvreemd. Een voorwaardelijke straf van twaalf maanden volstaat. Zijn vriend, die zich schuldig maakte aan heling, verkreeg de opschorting.

jforier

NV G45 Cash Services merkte op 31 december 2003 dat er tijdens een transport 12.500 euro was verdwenen. De politie arresteerde Gabriel P. (31). Als enige begeleider in de laadruimte, kon het niet anders dan dat hij het geld had weggenomen. Daarmee maakte hij grote sier in het Antwerpse homomilieu. Eerst verklaarde P. zijn hoge inkomen door te stellen dat hij zich prostitueerde, nadien kwam het dan weer van een erfenis.

Maar Steven V.H. (24) bekende dat zijn partner bij geldtransporten ruim 77.000 euro had achtergehouden. Hij maakte zich zelf schuldig aan heling omdat hij rondreed in een BMW, gekocht met gestolen geld. De rechtbank veroordeelde Gabriel P. tot twaalf maanden en 550 euro, beide met uitstel. Steven V.H. geniet opschorting van straf. Samen moeten ze 77.685 euro terugbetalen. Deels geregeld door het afstaan van de BMW.

Nu in het nieuws