Dief steelt elf springkastelen

De springkasteelverhuurders rond Antwerpen passen voorlopig best op hun tellen. Een dief ging er de voorbije weken vandoor met maar liefst elf exemplaren, die in Gierle, Bazel en Berendrecht waren opgesteld.

jforier

Het stramien is steeds hetzelfde. Een man, rond de dertig, met ringbaardje en Nederlands accent, belt een verhuurbedrijf en bestelt enkele springkastelen. Daarop verdwijnen de speeltuigen als sneeuw voor de zon. Eén van de slachtoffers is Rudy Salomez van verhuurbedrijf Rudy Rent in Berendrecht. ”Begin september kreeg ik telefoon van iemand met een Nederlands accent. Hij wilde vijf springkastelen huren om in Waregem te gebruiken”, vertelt de gedupeerde. ”De maandag erop kwam hij ze volgens afspraak halen.”

Geld en identiteitsbewijzen had de man niet bij. ”Hij zag er beleefd en opgekleed uit”, zegt Salomez. ”En hij gaf de identiteitskaart van zijn vrouw als bewijs. Ik gaf hem de springkastelen dus maar mee, we zouden het achteraf wel regelen.”

Toch rook de verhuurder onraad. ”Een evenement voor kinderen, midden in een septemberweek? Ik belde naar Waregem, maar daar wist niemand van iets.”

Dus trok Salomez naar de plek waar de vijf springkastelen zouden worden opgesteld. ”En inderdaad, er was niets te zien. En dan te bedenken dat één springkasteel gemakkelijk 4.000 euro kost.” Salomez heeft er geen flauw idee van wat de dief met de tuigen van plan is. ”Ik vermoed dat ze in het buitenland worden verkocht, of dat ze ontleed worden om na te maken.”

Nu in het nieuws