Verkoop Electrabel-aandelen doet sommigen reeds dromen

De verkoop van de Electrabel-aandelen van de stad Antwerpen krijgt de goedkeuring van de gemeenteraadsfracties. Sommigen dromen al over manieren om de opbrengst uit te geven, maar ze manen tegelijkertijd aan op voorzichtigheid.

jforier

Hugo Verhelst (Vlaams Belang) gaat akkoord met de verkoop, maar niet met volle overtuiging. ”Met de verkoop van de Electrabel-aandelen geven we de elektriciteitsvoorziening uit handen”, zegt Verhelst. ”Maar hier in de gemeenteraad kunnen we niet anders dan de aandelenverkoop te steunen. Ik hoop alleen dat de schepen van Financiën als een goede huisvader zal waken over de opbrengst.” Luk Lemmens (N-VA) deelt deze bekommernis.

”Weer komt een kroonjuweel in Franse handen. Over de besteding van de meerwaarde mogen we niet over één nacht ijs gaan.” Ook Tanja Smit (sp.a) en Claude Marinower (VLD) pleiten voor voorzichtigheid over het herinvesteren van de opbrengst van de aandelenverkoop.

Dirk Geldof (Groen!) heeft al een concrete bestemming. Hij wil een stedelijk energiefonds. Daarmee wordt geïnvesteerd in het terugdringen van de energiekosten in alle stedelijke en OCMW-gebouwen. Suzette Verhoeven (CD&V) wil dat met de opbrengst geen eenmalige uitgaven worden gedaan. Schepen Luc Bungeneers (VLD) stelt de raadsleden gerust. ”We gaan onze tijd nemen”, zegt de schepen.

Nu in het nieuws