Nieuwe ploeg van Ferretti is doodgeboren kind

De nieuwe wielerploeg van Giancarlo Ferretti komt er niet. Dat maakte de Italiaanse sportkrant la Gazzetta dello Sport vrijdag bekend.

Belga

Het team, dat de opvolger moest worden van Fassa Bortolo, zou als sponsor kunnen rekenen op Sony-Ericsson, maar dat blijkt dus niet door te gaan. "Ik heb gewacht op een antwoord, maar dat is er nooit gekomen", verklaarde een ontgoochelde Giancarlo Ferretti.

Volgens de krant werd Ferretti het slachtoffer van een tussenpersoon die hem voorstelde om in zee te gaan met de electronicareus, die in 2006 minstens tien miljoen euro zou investeren. De Italiaanse tak van Sony-Ericsson, die argwaan kreeg door berichten in de pers, nam daarop onmiddellijk contact op met Ferretti om de zaak uit te klaren en de geruchten te weerleggen.

Vijftien renners hadden al hun akkoord gegeven aan de gelauwerde ploegleider. De bekendste onder hen zijn de Italiaan Gilberto Simone (Lampre), zijn landgenoten Cristian Moreni (Quick.Step) en Salvatore Commesso (Lampre), en de Australiër Stuart O'Grady (Cofidis).

Het team van Ferretti was de favoriet om de enige nieuwe licentie te bemachtigen die aan het einde van het seizoen wordt toegekend voor deelname aan de ProTour.

Nu in het nieuws