Capelle tekent beroep aan tegen dopingschorsing

Ludovic Capelle tekent bij de Disciplinaire Raad van de Vlaamse Gemeenschap beroep aan tegen zijn schorsing van 18 maanden voor dopinggebruik.

Belga

Dat maakten zijn advocaten, meesters Misson en Maeschalck, vrijdag bekend in een communiqué.

"Omdat hij er recht op heeft én omdat hij overtuigd is van zijn onschuld, heeft de heer Capelle de opdracht gegeven aan zijn raadgevers, meesters Misson en Maeschalck, om beroep aan te tekenen", luidt het.

Ludovic Capelle werd door de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap geschorst voor een periode van 18 maanden nadat hij op 7 juni 2005 positief testte op het gebruik van epo na de profkoers in Gullegem. Tijdens die periode mag hij aan geen enkele officiële competitie deelnemen.

"Sinds de zaak-Beke, én nadat de jacht op twee Spaanse triatleten die in september 2005 epo zouden hebben gebruikt, werd opgegeven, staat de epo-test ter discussie", aldus de advocaten van de Naamse wielrenner.

"De heer Capelle vindt dat hij een van de vele onschuldige slachtoffers is van dit systeem. Het systeem dat gebruikt wordt om controles uit te voeren en om daarna te bestraffen roept bovendien heel wat vragen op en is strijdig met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens", staat er nog te lezen.

In zijn editie van vrijdag meldt het dagblad La Dernière-Heure/Sports dat de verdediging van Ludovic Capelle zeker het tandartsbezoek van de renner de avond voor de controle zal uitspelen. "Het positieve staal zou immers te wijten zijn aan een verhoging van het aantal rode bloedcellen, wat dan weer een gevolg zou zijn van de medische behandeling door de tandarts", aldus nog de krant.

Nu in het nieuws