Dode man komt terug bij

Een 73-jarige Italiaanse man is weer op de been, twee dagen nadat hij 35 minuten heeft doorgebracht in de eeuwige jachtvelden.

Belga

Volgens het Romeinse dagblad La Repubblica had de gepensioneerde man een hartaanval terwijl hij dinsdagmorgen in het ziekenhuis van Montova behandeld werd voor andere problemen. De machines toonden geen hart- of hersenactiviteit aan, waardoor de dokters zijn dood officieel vaststelden.

"De dokters belden me rond 8 uur om me te melden dat mijn vader was overleden. Om 9 uur, toen ik op weg was naar Montova en dacht aan de regelingen die moesten getroffen worden voor de begrafenis, belden ze terug om te zeggen dat mijn vader terug bij was gekomen. Het is een mirakel", zegt de dochter van de levende dode.

Dokter Roberto Zanini, hoofdarts van het Carlo Poma ziekenhuis in Montova, zei dat zulke gevallen zelden voorkomen in de medische geschiedenis.

Volgens zijn dokters is het mogelijk dat het hart van hun patiënt te traag klopte - misschien één slag per minuut - en dat de machines er niet in slaagden om de hartslagen op te vangen en de dokters dus misleidden.