"België is meest dynamische van kleinere Europese landen"

De Belgische sector van middelgrote ondernemingen blijkt een van de meest effectieve van Europa te zijn wat betreft groei, duurzaamheid en het creëren van nieuwe jobs.

Belga

Dat blijkt uit de editie 2005 van de jaarlijkse "Europe's 500" ranking van snelgroeiende, job-creërende bedrijven, uitgegeven door Europe's 500 Entrepreneurs for Growth en ondersteund door Microsoft en KPMG.

In deze lijst wordt België vertegenwoordigd door 35 bedrijven, wat een stevige toename is ten opzichte van de 24 bedrijven van vorig jaar. Daardoor neemt ons land de vijfde plaats in als het meest dynamische land van de kleinere Europese landen.

Gemiddeld nam de tewerkstelling bij deze Belgische bedrijven toe met een snelheid van 12% per jaar, dat is iets minder dan het pan-Europese gemiddelde van 14% per jaar.

In België was vooral de verwerkende industrie toonaangevend, met industriële goederen en diensten goed voor 29% van de Belgische bedrijven, gevolgd door IT-services met 17% en management-services met 14%.

"Het is bijzonder bemoedigend dat 22% van de Europe's 500, of 17% van de Belgische bedrijven, geconcentreerd zijn in de IT-servicesindustrie, wat er duidelijk op wijst dat innovatie en het creëren van jobs in Europa voorspoedig groeit", aldus het rapport.

Nu in het nieuws