ICT-bedrijf betaalt sollicitanten per minuut

Een ICT-bedrijf uit Groningen, in het noorden van Nederland, dat veel moeite heeft met het invullen van vacatures, gaat sollicitanten voor een gesprek betalen.

Belga

Het bedrijf Wisdom heeft op korte termijn tien ervaren programmeurs nodig. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Om mensen te stimuleren op gesprek te komen, staat er bij het sollicitatiegesprek een grote klok en krijgt de gegadigde een vergoeding voor iedere minuut van het gesprek.

Volgens directeur Schoenmakers van Wisdom is de dip in de ICT-branche van enkele jaren geleden weer helemaal voorbij. Het bedrijf heeft dit jaar negen medewerkers aangenomen maar kent een dusdanige groei dat het opnieuw dringend verlegen zit om personeel. Het gaat om senior IT-specialisten, ervaren Java- en Microsoft.net-programmeurs.

Het lukt het bedrijf maar niet vacatures op de traditionele manier in te vullen. Wisdom zal sollicitanten die in het profiel passen, 5 euro betalen voor elke minuut dat het gesprek duurt. Het is voor het uit te betalen bedrag niet van belang of de sollicitant uiteindelijk wordt aangenomen of afgewezen.

Nu in het nieuws