ACOD klaar voor nieuwe acties Antwerpse gevangenis

De afgevaardigden van de socialistische overheidsbond ACOD zijn bereid nieuwe solidariteitsacties met het stakende personeel in Antwerpen te organiseren in de andere gevangenissen van het land, indien het overleg met minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS), dat maandag moet plaatsvinden, op niets uitdraait.

Belga

Dat zegt federaal secretaris Jean Lizen van de ACOD aan Belga, na een vergadering van alle ACOD-afgevaardigden van de gevangenissen vrijdagmiddag in Brussel. Lizen benadrukt echter dat de ACOD dat nieuwe overleg alle kansen wil geven. Tussen vandaag en maandag zal de socialistische bond dan ook niet tot acties oproepen. Maandag gaat Onkelinx in het stadhuis van Antwerpen met de vakbondsafgevaardigden van de stakende cipiers en met burgemeester Patrick Janssens (sp.a) praten.

De situatie in de gevangenis van Antwerpen wordt, na twee weken van staking, steeds grimmiger. In vakbondskringen wordt gesproken over gedetineerden die in hongerstaking zouden gegaan zijn uit protest tegen hun precaire situatie, sinds de cipiers het werk hebben neergelegd.

Nu in het nieuws