Sylvester Stallone stapt nog eenmaal in boksring als "Rocky"

De Amerikaanse filmster Sylvester Stallone, die zijn roem grotendeels te danken heeft aan zijn personage "Rocky" uit de gelijknamige films, kruipt nog eenmaal in de huid van de bokskampioen.

Belga

Dat meldt de Hollywood-Reporter donderdag.

Vijftien jaar na "Rocky V" zal de bijna 60-jarige Sly naast de rol van Rocky Balboa ook de regie voor zich nemen. Volgens persberichten brengt de acteur van Italiaanse afkomst momenteel het grootste deel van zijn dagen door in de fitness-zaal om er zich voor te bereiden.

De eerste Rocky-film in 1976 maakte van Stallone een wereldster. De film over amateurbokser Rocky Balboa, die zich een baan vecht uit de miserie van de achtergestelde wijken van Philadelphia, werd bekroond met Oscars voor Beste Film, Beste Regie en Beste Montage. De vier vervolgfilms waren minder succesvol.

In "Rocky VI" is de voormalige bokskampioen een weduwnaar die zijn ellende wil overwinnen door terug te keren naar de boksring. Waarschijnlijk worden de eerste scènes in december ingeblikt. Ondertussen zou Stallone ook plannen hebben om een nieuwe -vierde - Rambo-film te draaien. De laatste dateert uit 1988.

Nu in het nieuws