Partituur van Beethoven gevonden in Philadelphia

Een partituur van 80 bladzijdes die door Beethoven zelf is geschreven, "Grosse fugue" genaamd, werd nabij Philadelphia teruggevonden en zal door Sotheby' s verkocht worden.

Belga

Dat meldt New York Times donderdag. Elk spoor naar de partituur was 115 jaar geleden verloren gegaan. Heather Carbo, een bibliothecaris van een evangelisch seminarie nabij Philadelphia, vond de kostbare partituur toen ze in juli de archieven van de bibliotheek in orde zette.

Vervolgens werd het manuscript overgebracht naar het veilinghuis Sotheby's, dat verzekerde dat de partituur van de hand is van de Duitse componist (1770-1827). De waarde wordt op 1,7 miljoen tot 2,6 miljoen dollar geschat.

Sotheby's zal de partituur per opbod verkopen op een veiling die op 1 december in Londen wordt georganiseerd, maar eerst zal het publiek het werk kunnen bewonderen bij Sotheby's in New York van 16 tot 19 november. Het manuscript bevat talrijke aantekeningen en wijzigingen, vertelt het veilinghuis. Volgens de deskundigen kent het werk een grote waarde, gezien de wijzigingen de manier weergeven waarop de componist te werk ging.

Nu in het nieuws