Brusselse huisartsen mogen foutparkeren bij medisch noodgeval

Binnenkort kunnen Brusselse huisartsen foutparkeren bij medische noodgevallen. Daarvoor wordt een speciale parkeerschijf verspreid onder de huisartsen.

Belga

Volgens dokter Marc Dooms, secretaris van de Franstalige Orde van Geneesheren in Brabant, bestaat daarover een akkoord met de Brusselse procureur des konings Paul De Gryse.

De parkeerkaart zal door de Brusselse huisartsenfederatie onder haar leden verspreid worden. Niet-leden kunnen een aanvraag indienen bij de Orde van Geneesheren. Bij de parkeerkaart zal een gebruiksaanwezing zitten. Daarin staat in welke omstandigheden het gebruik van de parkeerkaart wel en niet geoorloofd is. De huisartsen dienen die tekst te ondertekenen.

Artsen die hun voertuig foutparkeren, moeten het uur van aankomst aanduiden op de kaart. Daarbij krijgen ze een half uur parkeertijd. Die tijd kan indien nodig verlengd worden. Indien de arts toch op de bon geslingerd wordt, moet hij zijn pv doorsturen naar de Orde van Geneesheren die zich dan over de zaak zal uitspreken.

Nu in het nieuws