Assisen Henegouwen veroordeelt moeder tot 20 jaar voor moord op peuter

Het assisenhof van Henegouwen heeft de 24-jarige Christelle Parizel uit Marchienne-au-Pont donderdagavond veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op haar zoontje Sulyvan.

Belga

BR> Op 15 september 2003 verstikte ze de peuter van 20 maanden door brood in zijn mond te proppen en het kind verschillende keren op de grond te gooien. Sulyvan overleed twee dagen later nadat hij in coma was geraakt. Advocaat-generaal Jean-Luc Delfosse had 30 jaar celstraf geëist.

In het vonnis benadrukte het hof de lange periode dat de vrouw haar kind mishandelde, wat uiteindelijk ook tot de dood van de peuter leidde. Als verzachtende omstandigheden haalde de voorzitter het moeilijke verleden van de vrouw en haar beperkte intelligentie aan. Christelle Parizel had zelf een gewelddadige vader, werd toen ze klein was door een kennis seksueel misbruikt en had als volwassene een agressieve partner die zelden thuis was.

Het gerechtelijk onderzoek dat volgde op de dood van het kind, toonde aan dat Sulyvan een ongewenst kind was. Parizel gaf toe dat ze haar zoon soms flink dooreenschudde. Over de wonden en breuken die in het ziekenhuis werden vastgesteld, legde de vrouw onsamenhangende verklaringen af. Vervolgens gaf ze toe dat ze het kind al maanden dagelijks meerdere keren sloeg. Parizal bekende uiteindelijk dat ze haar zoontje op de dag van de feiten twee maal op de grond had gegooid omdat het jongetje wilde spelen in plaats van zijn boterhammen op te eten.

De beschuldigde heeft al een dochter en is sinds de feiten opnieuw bevallen van een zoontje. Volgens getuigen zou deze baby evenmin gewenst zijn.

Nu in het nieuws